Към настоящия момент обемите, които се продават, са изключително малки. От началото на

...
Към настоящия момент обемите, които се продават, са изключително малки. От началото на
Коментари Харесай

Петролната асоциация: С 50-70% е намаляло потреблението на горива

„ Към сегашния миг размерите, които се продават, са извънредно дребни. От началото на април сме установили спад на пазара в рамките на 50-70% от размера на продажбите, което е един голям спад “, обясни той. По думите му цените на горивата у нас не престават да бъдат най-ниските в Европейски Съюз, обяви в „ Тази заран “ по Би Ти Ви Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация.

„ Когато цената на суровия нефт тръгне надолу, логично е и цената на нашите бензиноколонки да тръгне надолу “, каза още той.

Към днешна дата междинната цена на бензина е около 1,77 лв., а на дизела – около 1,85 лв., като цените в градовете са разнообразни. Най-тежкият интервал ще бъде месец април, прогнозира Бенчев.

„ Друг проблем е, че може би има обновяване на сивия бранш в страната, тъй като когато приходите на хората намалеят, всеки търси по-евтин вид да се снабди с гориво “, коментира още Светослав Бенчев.

По думите му сигурно може да се чака още понижение на цените на горивата. Не се чака внезапното им повишаване до края на годината.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР